http://server.myspace-shack.com/d20/921755e6iz9ol5vc.gif

Sunday, October 31, 2010

mak, saye sakit hati

humm, tu lahh tajuk entry kali nih..
n n0w, saye menulisnye dengan penuh perasaan n menangis tersedu sedan..
why?? whyy?? n why?? humm, 2 lahh kate orang kalaw sayang sesape jangan sayang sangat.. n0w, jadik macam saye dah sakit, terluka n terobek hatinye..
kisah ni xade kene mengena ngan encik gegule saye, ini adelah kisah sahabat sebilik saye yang dah menguris an aty kecik c0mey saye nih.. 0uchh, im hurt bebeh..
gaye saye nanges s0rg2 at dalam bilik.
T_T

sepat0tnye saye ta ma0 sentuh p0n lappy minggu nih cz saye ngah final nih.. n arinie baru stat 1 paper..
but disebabkan masalah ni n ini jelaa tempat mengadu n melalak yang terbaik saye pena tau setakat nih..
s0, saye melnggar pantang larang ketika final dengan berbloging.. =')
                   cerita bermula camnih...
saye mmg da tau sahabat sebilik saye tu memang ta suke cakap sangat n agak pendiam.. its oke, hiburan diluar banyak (jahat nye haku) sebelum exam paper HT101 fundamental of t0urism n hospitality saye n si c0mey study n tido skaly at bilik rekreasi bersame2 ngan yang laen.. emm, masuk ary nih da 2 ary ta teg0 sangat dengan sahabat saye tuh.. its oke, dia kan pendiam mst dy ta kesah.. pagi2 lagi saye da terbang0n n mas0k ke bilik saye semule kat aras 3( ja0h haku menapak kan kaki).. sambil2 saye samb0ng stdy, saye kejut kan sahabat saye y ngah tid0 tuh.. but, dy ta bang0n jugak.. ok, saye biakan je, kul 8 saye kejut lagi cz saye da siap nak g berperang(exam lahh giler) but dy ta bang0n jugak, dy cakap kaw turun dulu, t aq g lahh..
so, saye p0n gerak g bilik 3 tempat kami semua amek exam,,


tensi0n camnih laa saye td
susa soklan tuh
eewww

humm, tunggu punye tunggu sampailaa kami da ciap jawab paper tuh p0nsahabat saye tu tak datang jugak..
saye tetase amatlahh risaw.. yelaa sahabat sebilik saye kan, enta ape jadik kat die nanti kan law ta amek final.. saye asek fikirkan dy, sampai saye ta sedar yang tu smue sia2 jee.. b0dohnye saye
mase saye duduk2 kat bilik si c0mey sahabat saye nih mesej n cakap dy da gerak balik ke tttuutt( tempat rasie yer der), die mntak maap c0z susakan saye n mntak dwet ruma sewa kit0rang...
saye dgn terkejut nye tanye ngn housemate y len sal dwet y dy mintak tuh, kami memang bercadang nak bagi but ade s0rang kawan nih cakap guraw2 sikit ngan sahabat saye nih..
s0, saye p0n sampaikan pesan kat ahabat saye n sambil berguraw cakap kitorang ta ma0 pulang kan dwt dy tuh. tanpe diduga, bf sahabat saye nih menelef0n sambil marah2.. *halu dear,memang haku kuat nanges, memang haku kuat tacing, tapi mintak simpati kat bf suwoh bf sound2 nih bukan care haku lah.mor0n 
and sambil tu jugak si c0mey reply kan msg si sahabat nih.. berlaku lah situasi saling marah n bertekak but sabat tu sangkekan itu adelah saye..
maka terkeluarlah ayat nih
thanks sayang kat aq,aq pon sayang kat k0. tapi bukan myra.. ko pun taw kan pe yang penah aq cakap kat ko dulu sal dy..
ayat nih tidak di edit satu p0n, n msg nih dihantar kat hp saye mnggunekan no saye tapi ditujukan untuk rakan saye.. hey mor0n, kaw law nak kutuk aq skalipon jangan lahh send kat hp haku.. lol 
dengar je ayat tuh, saye menangis n terus menangis ditambah lagi dgn 1 lagi msg yang baru sampai..
maap, tidak ditulis disini cz saye ta sanggup membacenye.. yang saye b0leh katekan disini, saye maapkan kamu shabat.. dan ini khas untuk kamu.. jika saye marah:
saye takkan cakap sikit pon dengan kamu
saye takkan tunjuk saye marah
saye hanye mampu lemparkan senyuman hipokrit saye
saye hanye mampu berbuat baik kapade kamu

sebab....
saye ta suke nak cari gaduh, saye tak taw nak cerita ape yang saye tak puas hati tuh.. saye takut kamu sedih, saye tanak lukekan hati kamu.. saye tanak kamu beci saye..
ape yang saye tau lakukan...
saye menangis kat dalam bilik sorang2
saye merungut sepanjang hari
saye mengadu dekat kawan baik saye
mengadu mengadu n mengadu
saye layan kamu baik2 cz tanak kamu tau saye marah kamu

yee, itu saye si budak kecik yang tak mao lukekan aty kawannye yang sangat hipokrit.. ='(

sahabat...
saye,
sangup dimarah bf kamu pasal bende remeh yang kamu ngadu sal saye kat bf kamu..
sikit p0n saye tak balas dgn mintak bf saye marah kamu semula..
saye,
tak kesah kamu tegur saye cz bergayut bising2 malam2 cz salah saye..
sikit p0n tidak saye balas kalau kamu mengejut kan tidur nyenyak saye malam2 dengan suare kamu bergayut malam2..
saye, 
terime je kalaw mase saye nak study kamu merungut suruh tutup lampu n dengan alasan dari tadi kaw tanak stdy
sikit p0n tidak saye balas, saye berdiam diri dan sanggup stdy berbekalkan cahaye laptop saye yang alap2 tuh.
saye, tak sindir-sindir kamu p0n kalaw kamu mengate, mengutuk saye di depan kawan baik saye sendirik atau kawan lain..
sikit p0n tak saye balas dengan sindiran pedas  seperti kamu mengata saye hipokrit..
saye, sikit p0n ta kesah kalaw kamu tak ambil berat mengenai hidup saye.
sikit p0n tak saye balas.. malahan, saye sering kaly terganggu memikirkan masalah kamu yang sering tak datang ke kelas dan masalah lain lagi,,

sahabat saye,
hari ini air mate saye tumpah kerana kebencian kamu kepada saye..
kerane rase sayang saye kepade sahabat saye sendirik...
kerane rase takut kamu disakiti akibat teguran saye..
bodohnye saye....

p/s: maap lahh kamu p0n sangat hipokrit jugak.. tidak perlu mengata saye, di dalam bilik juge dah terbukti y kamu nih sangat hipokrit...

          saye akan ingat awak sampai MATI kawan.. terima kasih ^_^

2 budak c0mel jerit-jerit:

Aleeya Fishess Maison said...

i felt sad. u cant give up okay.
kawan2 yang baik memang susah dapat.
tapi bila kita dah dapat, kita kena hargainye. :)

mifirara said...

humm, tengs tauq... =')
lagip0n dy da pegi tnggal an myra...
s0, m0ve 0n jelahh.. hee
yup, sangat hargai kwan baik myra cik bubblelyna..

Post a Comment